26/3 En dag vid havet

Tänk vad man kan göra med lite sand. Han hade hållt på i tre dagar och det var otroligt detaljerat. Så mycket jobb och så skört, undrar hur länge det får stå



Ja, idag har jag varit vid havet hela dagen. Det funkar bra att åka bussen härifrån, kostar 3 euro t/r, och så slipper man tänka på parkering. Just nu är det inget problem men det blir det till sommaren, alttid svårt att bli av med bilen och det blir inte billigt heller, så bussen blir nog bra även till sommaren. Det var så härligt när jag klev av och kände lukten av fisk och hav. Bussen stannade vid en kanalhamn och där låg en liten bilfärja, typ som mellan Gränna och Visingsö, men det var bara det att jag såg ingen ö den kunde köra till. Det visade sig att den gick inte så långt, bara till andra sidan kanalen, den gjorde liksom bara en u-sväng och så var den framme. Ja, istället för bro så men det var inte gratis, kostade 0,50 euro om man hade köpt biljett innan, annars 1, bil kollade jag aldrig. Stället kag åkte till idag heter Marina di Ravenna och det hade verkligen en jättefin marina med enorma lyxbåtar. Allt var bakom ett rejält staket så vem som helst kunde inte strosa runt bland båtarna, men man kom ju rätt nära. Marinan var helt nybygd och väldigt tjusig, men lite av en spökstad så här års. Många av de här städerna är det under vinterhalvåret men så blommar de upp under sommaren precis som Borgholm. Det är inte ovanligt att folk har ett hus här i Ravenna och ett ute vid havet, trots att det är så nära. De bommar igen vinterhuset under sommaren och flyttar ut till havet, på så sätt kan de ju jobba i alla fall. Ofta är det inte en familj som själva har ett hus utan "hela familjen" har det tillsammans.

här är bilfärjan som bara "snurrade" över till andra sidan.


Den här bilden får symbolisera hur nyvaket allt är, men alla vill ut och de söker solen och en plats i lä. Kolla toastolen.

Tillbringade en hel del tid med att sola, liggandes direkt på sanden i skydd av en sanddyna som bildade som en bur mot havet. När man var i lä var det helt underbart skönt men jag hade ju inte badkläder på precis, utan knäppte upp och kavlade upp så gott det gick. På min högra sida låg ett par i badkläder på handduk och på vänstra sidan låg ett par direkt på sanden med knäppta jackor och välknutna halsdukar. De hade inte läst i min bok att det inte är hälsosamt att ha för mycket kläder på sig. Men det var verkligen så, att folk var väldigt olika klädda.

Jag åt lunch på en restaurang nere vid stranden, de brukar ha bra färsk fisk och jag hade sett någon som åt spagetti med skaldjur och det älskar jag. När jag skulle beställa så bad jag killen titta på vad en annan man åt och sa att jag ville ha en likadan. Fruktansvärt skönt att kunna lite språk, även om han tyckte jag var lite konstig men han skrattade så det var nog inte så farligt. Ja, där satt jag i solen och åt mina fruktansvärt goda skaldjur, fy vad härligt livet kan vara ibland. Tyckte nästan att det var lite skönt att jag var ensam, har "socialiserat mig" rätt så mycket med de på skolan nu, så det var lite skönt att slippa vara trevlig. 

Ikväll ska jag gå på konsert, en blåskvintett, får se om man får komma in den här gången.   

Kommentarer
Postat av: Drutt

Hoppas konserten var bra. Låter som en lagom kvällsavrundning.

Blir lätt avundsjuk när du berättar om havet. Var det denna marinan som vi letade efter i flera da'r?

Jag trodde det var ett påhitt :-).

Hur kan man bygga nå't så'nt av sand, att det håller och inte spricker, jättehäftigt.

Idag fick vi sommartid, alltid något. Blir ju betydligt ljusare på kvällen.

2011-03-27 @ 08:40:38
Postat av: Danne

Ha, ha, ha... Visst är det skönt att vara lite osocial emellanåt ;)



Låter mycket trevligt med stranden tycker jag... men det får nog bli lite varmare innan jag tar mig dit. Känner igen mig i de människorna med knäppta vinterjackor och halsduk ;)

2011-03-27 @ 09:44:55
URL: http://danielsanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0