30/6 Diverse

Det är ju ny vecka och det innebär att det är nya elever i klassen. Den här veckan är min kompis från Holland inte här, hon kommer tillbaka nästa vecka. Måste säga att jag saknar henne, hon är en riktig energigivare, finns inte så många sådana, de flesta tar men hon ger, trevlig tjej det där. För tillfället är vi bara tre i klassen, jag och två 17-åriga flickor, en från Schweiz och en från Italien (tysktalande). Det är lite annorlunda att vara bland så unga människor och att de är så mycket bättre än vad jag är, men det är bara nyttigt, man skall inte tro att de unga inte har något att lära oss gamlingar. Dessutom är det roligt att lyssna på hur de tänker, vi samtalar ju en hel del på lektionerna. I två dagar har vi dessutom en annan lärare för Sabrina är i London några dagar med sin son. Det är också nyttigt att byta lärare ibland, de förklarar alla på lite olika sätt, än så länge har jag inte haft någon lärare jag inte tyckt om, alla har varit bra på sitt sätt.

 
Jag vet, det är väldigt mörkt, men det var på kvällen och då blir det så. I parken bredvid Domen var det ett Stand-up uppträdande som jag gick på. Visste ju inte om jag skulle fatta någonting över huvud taget men det gick bra. Jag fattade givetvis inte allt men tillräckligt för att jag skulle ha utbyte av det och även kunna återge skämten nästa dag i klassen. Det var rätt roligt för det var också en måttstock på hur väl jag har uppfattat samhället och dagens Italien, för mig en viktig bit. 
 
Ni får en dålig bild till.

Det är inte alltid lätt att förstå hur det här landet fungerar och hur vissa saker är möjliga. Just nu förundras jag över Neapels sopberg. Tipparna runt Neapel är fulla, ingen tömmer soptunnorna, gatorna svämmar över av sopor. Kan ni tänka er stanken och smittorisken i denna värmen? Helt otroligt, och detta har pågått i många år! Det har förekommit kortsiktiga lösningar ibland men ingen hållbar. Folk protesterar och Berlusconi lovar. Visst maffian har ett intresse i det hela och ett parti som heter Lega Nord som Berlusconi är beroende av vill inte hjälpa Neapel eftersom deras hjärtefråga är att dela Italien, de vill helt enkelt inte ha med syd att göra men man kan ju inte bara stanna vid det man bara måste lösa det. Försök att flytta över det här scenariot till Sverige. Gatorna fulla av sopor, maffia, Berlusconi och ett regeringsparti som bara tar ansvar för halva landet. Ja, ni förstår ju själva att jag har svårt att förstå ibland.


Det är inte bara jag som tycker att Lega Nord är ett riktigt skitparti. Den här författaren har skrivit en bok med titeln "Idioten i politiken" och syftar på Lega Nord som dessutom har kraftig dragning åt höger. Jag tror att jag skulle vara typ sicialdemokrat i det här landet. Ha, fatta hur svårt det var för mig att skriva dessa ord, fniss.


Jag hittade även den här boken "Jag är Zlatan (och vilka @¤!? är ni)" . I den svarta texten under står det, 100 motiv för att älska Italiens mest hatade fotbollsspelare. Det var hårda ord, kanske Zlatan är lite väl kaxig även för italienarna som egentligen inte är så kaxiga, rätt snälla faktiskt. I förordet stod det att andra spelare har gjort sig kända för citat som, " bollen är rund" och "allt kan hända i en match" så har Zlatan gjort sig känd för betydligt kaxigare citat. Den här författaren hade samlat på sig 100 citat, ganska roliga faktiskt. ni får bara två. Och nej, jag köpte inte boken.

Så här presenterade han sig för sina nya lagkamrater, kolla in minen, väldigt mycket Zlatan. "jag är Zlatan och vilka cazzo (det ordet får ni slå leta reda på själva, vill inte skriva det, är lite pryd av mig) är ni? Det är inte bara Zlatan som använder det ordet så, det gör typ alla. en av tjejerna i klassen hörde en polis säga det till en ouppmärksam bilförare.

"Vi hade det sämsta ryktet i hela Sverige" I texten ovanför står det att han syftade på gänget i kvarteret han bodde i Malmö, Rosengård alltså. Respekt!
  

Kommentarer
Postat av: Danne

Du ser då till att roa dig själv :)

Idag är sista arbetsdagen innan ferie :) Åker hem till moderslandet på tisdag och stannar till någon gång i slutet på juli :)



Klem

2011-07-01 @ 06:02:25
URL: http://danielsanden.blogg.se/
Postat av: Håkki

Lille Zlatan klipper till!

2011-07-01 @ 09:28:31
Postat av: Anonym

Berlusconi, det är en god liten knatte det ... eller. Jag har en idé om soporna. Samla ihop alltihop och häll in på hans gård så kanske han flyttar på det.

Eller också skicka dit Zlatan han kan ju säga ifrån.



Puss från mig.

2011-07-01 @ 16:11:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0